Nie wiem czy film miał tak mocny wydźwięk, jak teraz, na pewno w latach 70 na zachodzie zaczynała się era fast-foodów i przemysłowej produkcji jedzenia na wielką skalę, ale na pewno nie na tak dużą jak obecnie. Patrząc na identyczne frytki, powstające z papki ziemniaczanej, paluszki rybne czy parówki i substraty jakich...
więcejNiestety proroczy film, wtedy z obcego wrogiego kapitalistycznego nam kraju.Leżaki,faszerowane antybiotykami kurczaki,syrop glukozowo-fruktozowy,tylko czekać aż będą drukować sześcienne jaja na drukarkach 3D.Mam nadzieję,że tego już nie dożyję.W latach siedemdziesiątych to była prześmieszna komedia z nieodżałowanym...
Przez wielu uznawany za aktora jednej miny, ale dla mnie jest mistrzem tej miny. Wielki Louis i jego genialne "te same" kreacje.
"Przewodnik Duchemin" wydawany każdego roku, paraliżuje i elektryzuje środowisko gastronomii. Człowiek, który pojawia się jako tajemniczy inspektor w restauracjach i rozdaje bądź zabiera gwiazdki."Wielkie kucharstwo" kontra fast foody.
Louis de Funes nie byłby sobą, gdyby nie stosował wszystkich możliwych środków...
najcudowniejsza scena jak dla mnie to claude g. wisząca na żyrandolu i spadająca z niego
fantastyczna!
Apropos ciekawostki z musztardą - żaden błąd. Zmiana kształtu - przyszło autorowi do głowy, że musztarda ściekła w dół jak biegł ją usunąć? Co do miejsca - odbicie w lustrze zmienia położenie plamy :) Co do zmiany koloru się nie wypowiem bo trudno rozróżnić, mogło być też tak że była inaczej oświetlona w różnych...
podoba mi się francuski humor, a poza tym jego mimika jest tak genialna ze mozna oglądac film bez dźwieku, a i tak będzie smieszny. Kocham filmy z jego udziałem,